Oldal kiválasztása

Hiszek…

a tudásmegosztásban és abban, hogy közösen valóban képesek vagyunk változtatni. Így indult el a tanácsadásom, hogy a változáshoz hozzátegyem az én részemet. 

Ismerkejdünk meg:

 

Baranyai Liza

Baranyai Liza

Nemzetközi adományszervezési szakértő

20+ éves adományszervezői és szervezetvezetői tapasztalat, 10 éves globális civil szervezeti tapasztalattal Nyugat-Európától Délkelet Ázsiáig a legnagyobb civil szervezetek adományszervezési vezetőjeként vagy tanácsadójaként dolgozott. 

22 évesen alapítottam az első civil szervezetem, megtanultam milyen a nulláról építkezni, csapatot létrehozni, menedzselni, önkénteseket motiválni, pályázatokat írni. Majd a nemzetközi szervezetekben kitanultam az adományszervezés csínját-bínját.

Magyar vonatkozású vállalásaim:

Külföldi megbízásaim, feladataim:

  • 2013 – 2014 Intermundo/Arteria Sociocultural Association (Spanyolország, alapító) Helyi kulturális tevékenységek, programok kialakítása
  • 2014 – 2016 Greenpeace SEA  (Thaiföld) A délkelet-ázsiai Greenpeaceiroda adományszervezési igazgató helyetteseként az indonéz, thai, fülöp-szigeteki és maláj adományszervezési osztályokat vezettem.
  • 2017  -2020 Oxfam International Italy,az adományszervezési osztályt vezettem, az egész országra kiterjedő stratégiával Firenzéből. (Olaszország)

 

  • Oxfam International nemzetközi csapat tagjaként az Emergency Fundraising globális koordinátora és stratégiai tanácsadója voltam. A világszegénységgel foglalkozó szervezetben a munkám a humanitárius krízis esetén az adományszervezésre, a globális mozgósításra való felkészítés és a nemzetközi adományszervezés koordinálása, a helyi szervezetek felkészítése volt.
    Ezen kívül az Oxfam 10 éves globális stratégiatervezésének folyamatában is aktív szerepet játszottam, az Engagement és Fundraising osztály szakértőjeként.

Tanácsadóként 2014 óta dolgozom, kis és nagy szervezeteknek, a világ legnagyobb állatvédő szervezetének, Humane Society International-nek egy európai adományszervezési kampányt menedzseltünk 4 országban, de Daryl Upsall-nek is dolgoztam, aki a világ egyik legnagyobb fundraising tanácsadó cégét jegyzi. Nemzetközi szervezetek, akiknek tanácsadóként segítettem: Greenpeace, Amnesty, Oxfam, Habitat for Humanity, United Way, Jelenleg a MotherNature nemzetközi társadalmi vállalkozás stratégiai vezetője vagyok, amely az anyáknak segít Európaszerte megélni az anyaságukat és női közösségekben megtalálni önmagukat, valamint nemzetközi szakmai hálózatot biztosít anyasággal foglalkozó szakembereknek.

A tanácsadásom során segítek kis civil szervezeteknek elindulni, valamint stratégiát tervezni, növekedni. Nagyobb szervezeteknél több éves stratégiák és belső fejlesztések kialakításában, hatékonyság növelésében szokták a tanácsaimat kérni, valamint támogatók, önkéntesek hosszútávú elkötelezettségét elősegítő programokban. Szakterületem a stratégiatervezés, a magánadományozói programok kialakítása, a szervezeti analízis és a hatékonyságnövelés.
Nemzetközi fundraising terjeszkedésben is vállalok feladatokat, befektetésekhez készítek kockázatelemzést és befektetési, üzleti terveket nonprofit szervezetek részére különböző országokba, új piacokon és fejlett piacokon új programok kialakításában.